Classic Rajasthan Afbeelding Classic Rajasthan
Classic Rajasthan ***
Bestemming: Rondreizen India - Fly Drive India

Classic Rajasthan

***

India is een enorm land met meer dan een miljard inwoners. Het is de grens tussen het Oosten en het Midden-Oosten en dit is duidelijk te zien in de diversiteit van de bevolking. Het Hindoeisme, de Islam en het Boedisme zijn ruim vertegenwoordigd. Deze reis gaat door het hart van India, door de provincie Rajasthan. Langs steden maar ook dwars door het platteland. We ervaren het natuurschoon en maken ook gebruik van...

Rondreis o.b.v. Volgens programmaDag 01-02 Delhi

Delhi! Een magische stad met een enorme geschiedenis en een interessante bevolkingsmix. De stad is vol met mensen, museums en eindeloze markten. Je brengt een bezoek aan de moskee Jama Masjid en aan een Sikh tempel. Er is genoeg te zien en te doen en het zal wel even duren voordat je er aan gewend raakt. Bezoek ook de ruines van Qutb Minar en ervaar het oude gedeelte van de stad.

Dag 03 Agra

Met de trein vertrekken we naar Agra, de thuis van het indrukwekkende Taj Mahal. Dit Mausoleum is gebouwd door Keizer Sjah Jahan, uit liefde voor zijn vrouw. Vervolgens bezoek je het Agra fort uit de 16de eeuw. Een tochtje per originele riksja's is vandaag ook inbegrepen.

Dag 04 Rural Rajasthan Heritage Stay

We reizen door naar een fort in het midden van een plattelandsgebied. Het fort is omgebouwd tot een hotel waar we de nacht zullen verblijven. Je hebt genoeg tijd om in contact met de lokale bevolking te komen en te zien hoe zij hun dagelijkse agrarische bestaan invullen.

Dag 05-06 Jaipur

Vandaag reizen we door naar 'de roze stad' van Jaipur. Het is een stad vol oude paleizen en een druk marktleven. Een bezoek aan het indrukwekkende Amberfort is inbegrepen. Je bezoekt ook het Paleis van de Wind, na de Taj Mahal het meest gefotografeerde gebouw in India.

Dag 07 Ranthambhore Nationaal Park

Vandaag maak je een safari door het Ranthambore NP dat onderdeel is van het tijger beschermingsproject. Je ziet talrijke vogels, apen en misschien wel de zeldzame Bengaalse tijger!

Dag 08 Bundi

Bundi is een kleine stad in een overwegend agrarisch gebied. Het is heel leuk deze stad te voet te verkennen om een goed beeld van het lokale straatleven te krijgen. Uiteraard bezoeken we het paleis van Bundi.

Dag 09-10 Bassi

Per lokale trein reizen we door naar Bassi. Hier slaap je niet alleen een nacht in een prachtige oud kasteel, dat nog gerund wordt door een lokale grondbezitter, maar kamperen we ook een avond onder de Indiase sterrenhemel. Per jeep verken je overdag de omgeving.

Dag 11-12 Udaipur

Een korte reis brengt ons in Udaipur, de meest romantische stad van India. Golvende heuvels, marmeren paleizen en meren komen hier tezamen. Het is niet voor niets de plek waar vele schilders, dansers en muzikanten zich gevestigd hebben. We bezoeken het stadspaleis om de ongelofelijke schatten te aanschouwen. Ook is er genoeg tijd om te shoppen of om de stad op eigen houtje te kunnen verkennen.

Dag 13-14 Pushkar

Per trein vertrekken we naar Pushkar. Deze stad trekt pelgrims vanuit alle uithoeken van India. De stad heeft namelijk een heilig meer en de enige Brahma tempel van India. Er hangt een ontspannen en vriendelijke sfeer, er is vrijwel geen verkeer en je kunt met gemak de stad rondlopen. We maken een kamelentocht door de nabijgelegen woestijn om de zon achter de gouden duinen te zien ondergaan. Op dag 14 vertrekken we 's avonds per nachttrein richting Delhi.

Dag 15 Delhi

Na aankomst kun je de rest van de dag nog gebruik maken van een kamer in Delhi. Het zal een leuke test zijn of de chaos van de stad nog even heftig voor je is, als toen de reis begon.

Inclusief

Engelssprekende reisleider/chauffeur Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Kampeergelden en -uitrusting 3 ontbijten en 2 diners Excursies, 'sightseeing' en entreegelden nationale parken volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Overige maaltijden Optionele excursies Visumkosten Vaccinaties Fooien Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Classic Rajasthan 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail