India

India

Altijd al eens op een verre reis naar India gewild? Grijp dan nu uw kans! Onze meeste reizen zijn all-inclusive en u overnacht in twee- of driesterren resorts en hotels. Wilt u graag gebruik maken van een huurauto? Ook dit kunt u bij ons regelen. Boek uw verre reis naar India vandaag nog en geniet van een heerlijk onbezorgde vakantie!

Algemene informatie over India

Het meeslepende India is met geen ander land te vergelijken. Bergen van meer dan achtduizend meter hoogte, woestijnen, zandstranden, jungle, brede rivieren, wereldsteden, paleizen van de Maharadja"s, hindoetempels en machtige, historische forten. De beste manier om het land en zijn karakter te leren kennen is om over een van de vele markten te wandelen of gewoon op een terrasje te gaan zitten en het stadsleven op u in te laten werken. Zoveel kleur, afwisseling en actie, het is een caleidoscoop van sari¿s, sadhu"s, zakenlui, bedelaars, koeien, geiten, olifanten en de vele festivals en religieuze optochten. India is een schiereiland. De naam India is afgeleid van Sindhu, de lokale naam voor de rivier de Indus. India is zo uitgestrekt dat men eerder kan spreken van een sub-continent dan van een land. Dit maakt India tot een van de boeiendste bestemmingen van de wereld met een enorme diversiteit in zowel natuur als cultuur. De grote steden van het noorden, de deelstaat Rajasthan met de Roze Stad Jaipur, de Taj Mahal en de oude tempelsteden in Zuid India. Achter de "noemer" India gaat een wereld vol variatie en verrassingen schuil. India is een fabelachtig en mystiek land waar men geweldige nieuwe ervaringen op kan doen en onbekende culturen kan leren kennen. India is zonder twijfel het meest enerverende land van Azie.

Bevolking

India is het land met na China het grootste bevolkingsaantal ter wereld. Met een dichtheid van 344 inwoners per km2 (2007) is India ook een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Grote delen van het land zijn overbevolkt. Sinds 1 mei 2000 heeft India officieel 1 miljard inwoners. 26% van de bevolking woont in de steden, de drie grootste zijn: Mumbai/Bombay, Delhi en Kolkata/Calcutta. De bevolking vertoont in etnisch opzicht een grote verscheidenheid. Er zijn twee hoofdgroepen: de Indiden (Indo-ariers, ca. 72%) en de Melaniden (zwarte Indiers, ca. 25%). In het huidige India leven meer dan vijfhonderd stammen die meer dan veertig talen spreken en hun oude gewoonten en religieuze gebruiken in ere houden. India kent een mannenoverschot: 51,7 procent van de bevolking is man, 48,3 procent vrouw.

Indiden en Melaniden vormen de bevolking van India.

Aantal inwoners van India is 1.045.846.000

Cultuur

Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen. De Indiase cultuur is een mengeling van verscheidene golven van immigraties die voornamelijk het noorden van het land beinvloed hebben. Taal, religie en het kastensysteem vormen een belangrijke basis voor het bepalen van iemands positie in de maatschappij. Een bijzonder fenomeen binnen de Indiase maatschappij is de verdeling van de bevolking in zogenaamde kasten. Men wordt door en bij de geboorte als het ware "veroordeeld" tot een bepaalde kaste. Status en beroep worden hierdoor feitelijk bepaald. Ondanks dat een groot deel van de bevolking arm is, beschikt het land door het beroemde Bollywood over de grootste filmindustrie ter wereld. Cinema is mateloos populair in het subcontinent, volgens velen omdat het een vlucht van de realiteit geeft. Bollywood - de naam is afgeleid van het Amerikaanse Hollywood, waarbij de B staat voor Bombay, is het kloppende hart van de Indiase filmwereld. Bollywood is zelfs populairder dan Hollywood en er worden meer films gemaakt dan in Hollywood. Er zijn in India twee belangrijke klassieke muziektradities, namelijk de Carnatische muziek uit Zuid-India en de Hindoestaanse muziek uit Noord-India. Beide muzieksystemen zijn gebaseerd op Vedische principes. Een aantal muziekinstrumenten uit India, zoals de sitar en de tabla, zijn wereldwijd bekend. Er bestaan veel traditionele dansvormen in India, onder andere de Bharata Natyam en Kathak.

Religie

India was de geboorteplaats van een aantal grote religies, waaronder het hindoeisme, boeddhisme en het sikhisme. Ook de islam heeft een belangrijke invloed op de Indiase geschiedenis. Het is een zeer religieus land, ongeveer 82% van de bevolking is Hindoe, 12% Moslim (daarmee heeft het na Indonesie de meeste islamitische inwoners), circa 2% is Sikh. Er wonen 25 miljoen Christenen in India. Dat is ongeveer twee procent van de Indiase bevolking. Er is vrijheid van godsdienst en er bestaat een scheiding tussen kerk en staat. Sinds 1950 bestaat er een grondwet die stelt dat alle mensen gelijk zijn ongeacht kaste of religie. In de praktijk is dit echter niet vaak het geval. Er bestaat dikwijls een verband tussen politieke fricties en spanningen tussen religieuze groeperingen, vooral tussen hindoes en moslims in het noorden (hierbij is niet altijd even duidelijk is wat de oorzaak en wat het gevolg is).

Indeling naar religie:

Rooms Katholiek 2% Hindoeisme 82% Moslim 12% Overig 4%

Eten & drinken in India

De Indiase keuken is goed, goedkoop en enorm afwisselend. In de Indiase keuken wordt veel gebruikt gemaakt van rijst, granen en specerijen en verse kruiden die tot garam masala"s (aromatische mengels) gemalen worden. Curry"s, tikka"s en kofta"s die met rijst of met vers brood gegeten worden, zijn bekende Indiase gerechten. Specerijen staan aan de basis van alle gerechten en ze zijn er van mild tot zeer heet. De "thali" (een schotel met verschillende gerechten) is populair. Op vleesgebied zijn het vooral lam, geit en gevogelte dat gegeten worden. Ook vis is erg geliefd. Er is waarschijnlijk geen land waar er beter en gevarieerder vegetarisch gegeten kan worden dan in India. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt roti, het Indiase brood gegeten. Chai (Indiase thee) is zeer smaakvol. Koffie is vaak een slappe bak. Alcohol is lang niet overal verkrijgbaar en behoorlijk duur. Daar waar alcohol is toegestaan (Goa bijvoorbeeld), is bier populair. Probeer eens een "Kingfisher". Wees wel voorzichtig met geschild fruit, ijs, ijsblokjes, rauwe groenten en rauwkost.

Ligging

India grenst in het noordwesten aan Pakistan (2.912 kilometer);in het noorden aan Nepal (1.690 kilometer), Bhutan (605 kilometer) en de Chinese provincie Xizang of Tibet (3.380 kilometer);in het noordoosten aan Myanmar of Birma (1.463 kilometer) en in het oosten aan Bangladesh (4.053 kilometer). De rest van het land wordt omgeven door de Arabische Zee in het westen en de Golf van Bengalen in het oosten (in totaal zevenduizend kilometer). India bestaat landschappelijk uit drie hoofdgebieden: de Himalaya - met als hoogste punt de Kanchenjunga van bijna 8.600 meter -, de noordelijke laagvlakte en het schiereiland. De noordelijke vlakte is het vruchtbare stroomgebied van de drie belangrijkste rivieren, de Indus, Ganges en Brahmaputra. Het schiereiland tenslotte heeft diverse kenmerken zoals laagland, jungle, rijstvelden, middelgebergte en het kustgebied.

Hoofdstad van India is New Delhi.

India is een land in Azie dat ligt op het Indische subcontinent.

Geografie

India grenst aan Nepal, Bhutan, China, Bangladesh, Myanmar, Burma, Golf van Bengalen en Pakistan.

India heeft een totale oppervlakte van: 3287590 km² Landoppervlakte: 2973190 km² Wateroppervlakte: 314400 km² Aantal km kust: 7000

Hoogste punt: 8598 Meter Hoogste punt: Kanchenjunga Laagste punt: 0 Meter Laagste punt: Indische Oceaan

Geldzaken in India

De lokale munteenheid is de Indiase Rupee (INR), verdeeld in 100 paise. Toeristen wordt aanbevolen papiergeld en cheques uitsluitend bij banken of officiele wisselkantoren te wisselen en de kwitanties te bewaren, omdat die nodig zijn om het geld bij vertrek uit het land terug te wisselen. Cash euro"s wisselen is in de meeste plaatsen geen probleem. Dit geldt evenzeer voor de grotere hotels.

Valuta: Indiaase Rupee

Pinautomaten: Er zijn geldautomaten (in een aantal plaatsen). De volgende pasjes kunnen gebruikt worden bij de geldautomaten: Euro/Mastercard, Visa, Europas, Giropas. Men kan in de meeste grote steden en toeristische gebieden ook met bankpasjes en creditcards geld pinnen, let op de logo"s!

Credit Cards: Creditcards worden in de grote hotels en in de meeste steden geaccepteerd.

Fooien: In India geeft men fooien als men iets gedaan wil krijgen. In een goed restaurant is het gebruikelijk om tien procent van het bestede bedrag als fooi te geven. Duurdere hotels brengen dit automatisch in rekening. Kamermeisjes rekenen op circa twintig Rupee per dag, kruiers op circa twintig Rupee per bagagestuk. Taxichauffeurs rekenen niet op fooi aangezien deze vaak bij de afgesproken prijs inbegrepen is. Ook is het heel normaal dat men de bevolking een fooi geeft als men een foto van hen wil maken.

Geschiedenis

India kent een oude en rijke historie. Vanaf 1500 voor Christus werd de basis van het hindoeistische geloof, met het kastenstelsel, gelegd. In de zesde eeuw v. Chr. ontstonden in India het Boeddhisme en Jainisme. India was de geboorteplaats van een aantal grote religies waaronder het hindoeisme, boeddhisme en het sikhisme, het land heeft veel invloed gehad op de ontwikkelingen in Zuidoost-Azie door middel van het hindoeisme en het boeddhisme. Al voor het begin van onze jaartelling dreven de Indiers handel met dit gebied, tot in China aan toe. De Indiers hebben onder andere invloed gehad in het begin van het Khmer-rijk, Java en ook in Funan en Champa. Al in de klassieke oudheid vond een bloeiende handel plaats tussen India en Europa. Na de vestiging van de Europese handelmaatschappijen (vanaf de zestiende eeuw) kreeg de handel tussen India en West-Europa een grotere omvang. Omstreeks 1920 groeide het autochtone "Indian National Congress" uit tot een nationalistische, religie, kaste en etnische afkomst over­stijgende massabeweging voor onafhankelijkheid, nauw geassocieerd met Mahatma Gandhi. Op 15 augustus 1947 werd India onder leiding van Jawaharlal Nehru onafhankelijk van Groot-Brittannie. Hiermee werd het land autonoom onderdeel van het Britse Gemenebest. Gandhi werd op 30 januari 1948 door een hindoe-fanaticus doodgeschoten. Sinds 1947 vonden drie oorlogen plaats tussen India en Pakistan, waarvan de laatste in 1971 leidde tot de stichting van de staat Bangladesh (onafhankelijk Oost-Pakistan).

Staatsinrichting

Sinds de inwerkingtreding van de Indiase Grondwet in januari 1950 is India een federale republiek. India bestaat momenteel uit 28 deelstaten en zeven "union territories" met elk een eigen hoofdstad. New Delhi is de federale hoofdstad. De grondwet voorziet in een onafhankelijke rechtspraak met het Supreme Court als hoogste orgaan. Het parlement is naar Britse traditie opgebouwd uit een Lagerhuis (Lok Sabha) en een Hogerhuis (Rajya Sabha). Op deelstaatniveau bestaat in de meeste gevallen eenzelfde tweekamersysteem. Het Lagerhuis telt 545 leden, waarvan er 543 om de vijf jaar worden gekozen volgens een systeem van algemeen kiesrecht (twee leden worden aangewezen door de president). De leider van de grootste partij wordt premier en stelt de Ministerraad samen. De verkiezingen voor de parlementen van de deelstaten lopen niet parallel aan de verkiezingen voor het federale parlement. De kiesgerechtigde leeftijd is achttien jaar.

Staatsvorm

India is een Federale Republiek.

Praktische informatie over India

Van het noorden naar zuiden van India is het ongeveer drieduizend kilometer en van het oosten naar het westen is het ongeveer drieduizend kilometer op het breedste punt.

Tijdverschil: 5 uur Zomer: 4 uur Winter: 5 uur

Telefoon, Internet & Post

In vrijwel alle plaatsen zijn telefoonkantoortjes vanwaaruit men internationaal kan telefoneren. Deze zijn te herkennen aan de gele uithangborden met de vermelding STD/ISD. Telefoneren vanuit de meeste hotels is ook mogelijk, maar dit is aanzienlijk duurder. Een vanuit Nederland meegenomen gsm werkt doorgaans zonder problemen. Collect call is ook mogelijk (0003117).

Telefoon: In vrijwel alle plaatsen zijn telefoonkantoortjes vanwaaruit men internationaal kan telefoneren. Deze zijn te herkennen aan de gele uithangborden met de vermelding STD/ISD. Telefoneren vanuit de meeste hotels is ook mogelijk, maar dit is aanzienlijk duurder. Een vanuit Nederland meegenomen gsm werkt doorgaans zonder problemen. Collect call is ook mogelijk (0003117).

Internet: Internetcafes zijn inmiddels ook uit India niet meer weg te denken. Men treft ze op vele plaatsen, voornamelijk in de grotere steden.

Post: Het postsysteem in India is redelijk betrouwbaar. Als men kaarten en brieven in een kleiner plaatsje wil posten, let er dan op dat de post gestempeld wordt waar u bijstaat. Het zou anders kunnen gebeuren dat de postzegel voorzichtig los gestoomd wordt en uw brief in de prullenbak verdwijnt.

Reisdocumenten & visa

Voor een vakantie in India zijn een paspoort, dat bij vertrek uit India nog minimaal zes maanden geldig moet zijn, en een visum vereist. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat.

Vlag

De vlag van India wordt ook wel de "Tiranga" genoemd (dit betekent driekleur in het Hindi). De vlag bestaat uit drie horizontale banden met een gelijke hoogte: saffraan van boven, wit in het midden en groen onderaan. In het midden staat een blauw Asoka Chakra (wiel) met 24 spaken. Het saffraan symboliseert de moed, het wit de vrede, en het groen voortvarendheid. De chakra stond voor Gandhi"s spinnewiel, dat zelfvoorzienendheid symboliseerde. Deze werd in 1947 vervangen door de Asoka Chakra, het "wiel van de wet". De 24 spaken symboliseren 24 uur van de dag, en vooruitgang in elk uur.

Taal

India heeft geen eenheidstaal, er zijn ongeveer 850 talen en dialecten en een aantal hiervan heeft een eigen schrift. De talen zijn onder te brengen in drie hoofdgroepen: de Arische -, Dravidische - en stamtalen. Stamtalen worden vooral gesproken in het bergland en in de noordoostelijke staten, Dravidische in het zuiden en de Arische talen in het noorden. Tot de laatstgenoemde groep behoren onder andere het Sanskriet (deze taal wordt gezien als "s werelds belangrijkste basistaal en wordt nog slechts door een paar duizend mensen gesproken) en het Hindi. 40% van de inwoners spreekt Hindi. Het Hindi is de enige officiele federale taal. De staten en territoria hebben hiernaast nog 21 andere officiele talen op hun grondgebied ingesteld. Hiernaast zijn er nog 844 andere talen en dialecten. Veel Indiers spreken Engels als tweede taal, het gebeurt regelmatig dat mensen uit verschillende delen van India, die elkaar niet kunnen verstaan, onderling Engels praten.

Officiele taal: Hindi

Openingstijden

De openingstijden van winkels en banken varieren nogal.

Banken: De banken zijn geopend van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en op zaterdag tot 12.00 uur.

Winkels: De winkels zijn over het algemeen van 08.00 tot 18.00 uur geopend.

Overig: Voor het postkantoor zijn er de volgende openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Gezondheid

Wij adviseren u bij het voor het eerst betrekken van uw kamer of appartement elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. Dit geldt eveneens voor douche en/of bad. Het beste legt u de handdouche op de heetste stand afgesteld enige minuten op de afvoer. In stilstaand water van circa 25 - 50 ºC kan zich namelijk de legionellabacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend kunt bestrijden.

Vaccinaties: Aangeraden worden vaccinaties/bescherming tegen dtp (difterie, tetanus, polio), hepatitis A en malaria. Bij een verblijf langer dan twee weken wordt aanbevolen een vaccinatie tegen buiktyfus. Ook worden antimalariamiddelen aangeraden. Raadpleeg voor meer informatie de GG&GD bij u in de buurt.

Drinkwater: Het leidingwater in India is niet geschikt voor consumptie. U kunt het water voor consumptie koken, maar beter (en lekkerder) is het om flessen mineraalwater te kopen. De flessen zijn in verschillende formaten in de winkel verkrijgbaar. Zuiver (drink)water is in de meeste vakantielanden een schaars goed dat wordt geproduceerd ten koste van natuur en milieu. Door de kraan niet onnodig te laten lopen en te douchen in plaats van een bad te nemen, gaan we verspilling tegen.

Criminaliteit

Men moet op zijn of haar hoede zijn voor oplichters (met name in Agra, Varanasi en Jaipur) die u onder andere met het voorstel kunnen benaderen om juwelen uit te voeren naar het buitenland. Vooraf dient een borgsom voor deze juwelen te worden gestort;daar tegenover wordt een aanzienlijk financieel voordeel in het vooruitzicht gesteld. De juwelen in kwestie blijken echter in de praktijk waardeloos en men is de gestorte borgsom kwijt.

Openbaar vervoer

Lange afstands-bussen zijn niet aan te bevelen, omdat deze vaak overvol zitten en de rijkwaliteiten van de chauffeurs zijn niet altijd even goed. Het best kan men een taxi nemen of een auto of minibus met chauffeur huren, dit kan bij de meeste hotels. Voor reizen over een langere afstand is, naast het vliegtuig, de trein een uitstekende oplossing.

Bus: Er rijden door India verschillende bussen, maar deze zijn vaak overvol.

Trein: De trein is net als de bus vaak overvol in India.

Taxi: De taxi is in India het beste vervoermiddel om u van stad naar stad te verplaatsen.

Verkeer

Er wordt in India links gereden. Wij raden dringend af om in India zelf een auto te huren en/of te besturen! In India gelden totaal andere verkeersregels en ook het verkeersgedrag maakt het zelf rijden tot een hachelijke situatie.

Afstanden

Van het noorden naar zuiden van India is het ongeveer drieduizend kilometer en van het oosten naar het westen is het ongeveer drieduizend kilometer op het breedste punt.Rondreizen India (5 Aanbiedingen)
South India Unplugged
***

India - Rondreizen India - Fly Drive India
Deze reis neemt je mee langs de parels van Zuid-India. Chennai, beter bekend als Madras is een voormalig koloniaal centrum. Het relaxte verblijf in Goa en Varkala geeft j...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Classic Rajasthan
***

India - Rondreizen India - Fly Drive India
India is een enorm land met meer dan een miljard inwoners. Het is de grens tussen het Oosten en het Midden-Oosten en dit is duidelijk te zien in de diversiteit van de bev...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Delhi to Kathmandu
***

India - Rondreizen India - Fly Drive India
Gedurende deze rondreis ontdek je de hoogtepunten van Noord India en Nepal. Enkele voorbeelden: Agra, Varanasi, de tempels in Orchha, een boottocht over Ganges en een saf...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma